3 royale vrijstaande woningen aan de Aldfeartswei te Raerd

Status: uit verkoop.

Rauwerd (officieel, Fries: Raerd) is een oud terpdorp dat ligt tussen Leeuwarden en Sneek. Het dorp telt ± 600 inwoners. Raerd heeft een prachtige dorpskern die bestaat uit de hoger gelegen kerk, een plein met daaraan gevestigd het oude gemeentehuis en het deels in oude stijl gerenoveerde dorpshuis. Raerd heeft een bloeiend verenigingsleven, dat door de inwoners in stand gehouden wordt. De Merke is één van de hoogte punten van het jaar. Raerd heeft een school voor openbaar basisonderwijs. Momenteel telt deze school zo’n 100 leerlingen.

Ligging van het plangebied
Het plangebied “Aldfeartswei” is aansluitend aan de westkant van het dorp Raerd gelegen. Aan de noordzijde ligt de jachthaven met voorzieningen, aan de oostzijde de bestaande bebouwing aan de Aldfeartswei, de zuidzijde is begrensd door water en de westzijde ligt tegen het buitengebied.

Woningen indeling
De woning is zeer ruim bemeten met binnenwerkse maten van 6,5 meter breed en 10 meter diep. Met de logische indeling worden alle ruimtes optimaal benut. Via de royale hal komt u uit in de riante straatgerichte woonkamer met open keuken. Optioneel kan gekozen worden voor een garage, uitpandige bijkeuken en woning verlengingen. Op de verdieping zijn standaard drie slaapkamers en de compleet betegelde badkamer voorzien van sanitair. De tweede verdieping is bereikbaar via een vlizotrap en is voorzien van een ruime kap met de mogelijkheid voor een vaste trap en een vierde slaap- of werkkamer te maken.

Onderhoud en duurzaamheid
U kiest met deze woning voor een praktische, riante en duurzame woning met vele mogelijkheden. De woningen worden uitgevoerd met een aantal uitgangspunten uit het ‘Passiefhuis’ principe. Warmteverliezen worden zoveel mogelijk beperkt door hoge solatiewaarden van wanden, vloer en dak. Dat wil zeggen; de woning heeft een dikke warme jas. Tevens is gekozen voor onderhoudsarme en duurzame bouwmaterialen. Driedubbele beglazing, kunststof kozijnen en vloerverwarming op de begane grond zijn dan ook standaard.

Downloads:
Verkoopbrochure (PDF)

 

Vestigingadres
Douwstraweg 9
9203 DN Drachten
Bezoekadres
Marconilaan 17-3
9207 JC Drachten